Novell; Ofrivilligt

Det här inlägget skrevs 2010-08-21 klockan 19:15:39
Bildnovell: en bildnovell är när man hittar en bild eller tar en bild som man sedan skriver en kort berättelse om. Berättelsen ska inte handla om något annat än det man kan se på bilden, eller det som skulle kunna ha funnits på bilden.
Under mig knäcktes kvistar. Löv prasslade och träden knakade. Det var som om hela naturen ville att vi skulle bli upptäckta. Som om de skickade ett meddelande till polisen när vi smög oss fram mot vattnet. Båten låg dold från omgivningen. Han lät mig klättra i först, så tyst jag kunde, innan han sköt ut båten och hoppade själv in.

Jag stirrade över hans axel mot den lilla kullen. Från vattnet kunde man inte se att det fanns en öppning på andra sidan, och öppningen var kolsvart så man kunde inte se längre in än de första centimeterna av marken. Jag rös till i den varma sommarkvällen när jag mindes mörkret.

Mina händer är blodiga när jag drar i hennes ben. Jag glider mot hennes välrakade ben och blodiga sår. Mörkret gör det omöjligt för mig att se någonting förutom utgången där ljus strålande in kring en mörk skugga. Jag fortsätter backa med blicken på honom. Från utsidan hade den inte sett så djup ut, men ju längre jag backar desto mindre blir han.

Jag stöter ihop med väggen och drar ett snabbt andetag. Hennes ben glider ur mina händer och landar på mina fötter. Äcklad hoppar jag undan, slår huvudet i stentaket och snubblar till jorden. Men jag är snabbt uppe på fötter igen och kliver så gott jag kan över hennes livlösa kropp. Jag känner hur jag sätter min nakna fot rätt över hennes hand och snubblar ut och nästan ramlar rätt på honom.


Han paddlar oss runt en liten dunge med träd och kullen försvinner ur sikte. Jag slår ner blicken till mina händer i knät. Mina fötter var blodiga och leriga, min tunika lika så. Jag såg antagligen hemsk ut och skulle väcka uppmärksamhet. Varför dödade han mig inte? Varför sa han inget? Vart tänkte han föra mig?

Det var stillsamt på vattnet. Enda ljudet var från årorna som lyftes från vattenytan för att sedan sjunka ner igen. Mina jämna andetag, hans jämna andetag. Tystnaden var nästan värre än när vi suttit i bilen och hörde motorns brummande under oss. Det var en annorlunda tystnad då. En mer jobbig och skrämd tystnad då jag suttit med rep runt händerna och medveten av ett lik i baksätet.

Den här tystnaden vittnade bara om en sak – jag var en ofrivillig medbrottsling.

 

Noveller 0 åsikter Trackbacks ()


Bokleverans

Det här inlägget skrevs 2010-08-19 klockan 10:22:09
Mina 5 födelsedagspresentböcker har kommit! Pappa gav mig en 500-lapp att köpa böcker för via nätet (Bokia.se) och de kom igår! :D

Min kamera är för tillfället på lagning eftersom den fick "solsting" när vi var på Grönan. Kameror verkar inte tåla 35 graders C brännskada ;)

Men det hindrar inte mig från att visa er mina böcker (men bilderna är från Google)
Första är Fallen Ängel som jag tipsade om tidigare.

Jag valde att köpa den boken eftersom baksidestexten till den påminner mig om en bok som jag själv har skrivit. Såklart är det en helt annan handling och andra karaktärer och änglarna är säkert inte dessamma, men det handlar om ungefär samma saker. Det ska bli intressant att läsa den!

http://3.bp.blogspot.com/_yDhgB63gIDY/TFLwtWm9pxI/AAAAAAAAAJA/H5ZNU4Ftauo/s1600/Fallen+angel.jpg
Andra boken är Fallen som jag också har tipsat om tidigare.

Det som fångade mitt intresse här var citatet som står på baksidan - "What if the person you were meant to be with could never be yours?" Det låter ungefär som mitt liv just nu och det som står mer på baksidan beskriver en liten del av hur jag känner. Jag tror att jag kommer kunna relatera till den här boken.


http://2.bp.blogspot.com/_VFDrPWhv00A/SylxYR49mvI/AAAAAAAAAI4/ufXFwMs9lxE/s1600/Fallen+by+Lauren+Kate.jpgTredje boken är Frostbitten
och handlar om varulvar.

Det som fångade mitt intresse här var det besvärliga situationen som boken handlar om. Två personer, en kvinna och en man, som varit partners länge för att sedan behöva tävla mot varandra för att bli alfa (inom varulvsflocken). Den ena ska leda och den andra ska följa. Själv skulle jag tycka det vore väldigt svårt om till exempel jag skulle behöva tävla mot min kompis för att bestämma vem utav oss som ska bli "överhuvudet". Det verkar vara en komplicerad situation och det är de som är de allra bästa!

http://i43.tower.com/images/mm113920115/frostbitten-kelley-armstrong-book-cover-art.jpg
Fjärde boken är The Hunger Games
som jag blivit tipsad av min gosa vän Siri.

Boken handlar om Katniss och hennes liv och hur hon går in i spelen istället för sin syster. Vad jag vet om boken är det som står på baksidan och den Siri har sagt till mig, men dert verkar otroligt bra! Den handlar om alla sorters kärlek och vad man gör och inte gör för att överleva. Jag hoppas det är en adrenalinbok, men jag blir nog inte besviken.

http://3.bp.blogspot.com/_BwhIxvRk96Q/TErUeJwKpPI/AAAAAAAAH_0/2yCPJ9xA21A/s1600/hunger-games.jpgOch femte och sista boken är Shiver
som de flesta inom Twilightvärlden hört talas om.

Första gången jag hörde talas om Shiver var på en Twilightfansida. Jag såg en trailer som författaren Suzanne själv har gjort och den verkade otroligt bra. Handlingen verkar vara som i Twilight, förutom vampyrer då och inget triangeldrama. Varulvar är huvudväsenet i den här boken och jag tror att den är jättebra!

http://www.youthservicescorner.com/wp-content/uploads/2009/11/maggie_stiefvater-shiver.jpg


Boktips 1 åsikter Trackbacks ()


De mest kända Vampyrböckerna

Det här inlägget skrevs 2010-08-11 klockan 10:34:56
(Klickbara bilder)
Personligen tycker jag att True Blood-serien är bäst!

Dead until Dark (True Blood-serien)

Sookie Stackhouse is a small-time cocktail waitress in small-town Louisiana. She's quiet, keeps to herself, and doesn't get out much - not because she's not pretty - she's a very cute bubbly blonde - or not interested in a social life. She really is ...but Sookie's got a bit of a disability. She can read minds. And that doesn't make her too dateable. And then along comes Bill: he's tall, he's dark and he's handsome - and Sookie can't 'hear' a word he's thinking. He's exactly the type of guy she's been waiting all her life for. But Bill has a disability of his own: he's fussy about his food, he doesn't like suntans and he's never around during the day ...Yep, Bill's a vampire. Worse than that, he hangs with a seriously creepy crowd, with a reputation for trouble - of the murderous kind. And then one of Sookie's colleagues at the bar is killed, and it's beginning to look like Sookie might be the next victim ...

69:- på CDON.com
(pocket)
79:- på Bokia.se
(häftad & annan framsida)

True blood serien (Dead until Dark är första boken) finns på 16 böcker.

Finns även på Svenska


Marked (House of Night-serien)

When sixteen-year-old Zoey Redbird gets Marked as a fledgling vampire she must join the House of Night school where she will train to become an adult vampire. That is, if she makes it through the Change. But Zoe is no ordinary fledgling. She has been chosen as special by the Goddess Nyx and discovers her amazing new power to conjure the elements: earth, air, fire, water and spirit. When Zoey discovers that the leader of the Dark Daughters, the school's most elite group, is misusing her Goddess-given gifts, Zoey must look within herself to embrace her destiny - with a little help from her new vampire friends.

79:- på CDON.com
(pocket)

The House of Night serien (Marked är första boken) finns på 8 böcker, 9:e kommer ut 26 Oktober, 2010)
Finns även på Svenska


The Vampire Diaries: The Awakening

A deadly love triangle

Elena: beautiful and popular, the girl who can have any guy she wants.

Stefan: brooding and mysterious, desperately trying to resist his desire for Elena . . . for her own good.

Damon: sexy, dangerous, and driven by an urge for revenge against Stefan, the brother who betrayed him.

Elena finds herself drawn to both brothers . . . who will she choose?

69:- på CDON.com
(pocket)
Finns böcker med 2 utav novellerna i 1
79:- på CDON.com
(pocket)

Boktips 3 åsikter Trackbacks ()


Nästa tipsepok

Det här inlägget skrevs 2010-08-10 klockan 21:06:15
Vampyrer är det som gäller nu!

Vi har The Twilight Saga, The Vampire Diaries, True Blood, Vampire Academy, etc. Alla är de olika vampyrer och alla blir man lika fängslande av. Vem har inte, oavsätt vilken vampyr det är, tittat eller tjuvtittat på det? Ingen idé att förneka längre!

Nästa epok - Änglar

Jag har skannat lite efter nya böcker (eller gamla böcker som blir mer och mer intressanta) och hittat att böcker om änglar är det "senaste". Nylingen beställte jag två böcker om änglar, som jag ska läsa och sedan lägga ut recensioner om.

Stay in touch!

(klickbara bilder)

Fallen ängel

Precis som Bella i Twilight dras till Edward, faller Nora handlöst för den mystiske Patch. Och plötsligt befinner hon sig i en uråldrig kamp mellan de odödliga.
För att pojken hon älskar ska få sina vingar tillbaka måste Nora offra sig själv. Men kommer han att tillåta det?

Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande.
Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på. Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...

Fallen ängel är en mörk och romantisk berättelse som centreras kring konflikten mellan de odödliga. Becca Fitzpatrick har flyttat mytologin om de fallna änglarna från gamla bibliska referenser till våra dagar.

 

169:- på Bokia.se


Fallen

What if the person you were meant to be with could never be yours? 17-year-old Lucinda falls in love with a gorgeous, intelligent boy, Daniel, at her new school, the grim, foreboding Sword & Cross ...only to find out that Daniel is a fallen angel, and that they have spent lifetimes finding and losing one another as good & evil forces plot to keep them apart. Some angels are destined to fall...

82:- på Bokia.se
Boktips 3 åsikter Trackbacks ()